Galvacoat

گالواکوت از محصولات انحصاری شرکت مبتکران صنعت رنگ و رزین با کاربرد خاص است. این رنگ برای رنگ آمیزی سطوح فلزات قلیایی مانند آلومینیم و روی (گالوانیزه) مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است که این دسته بندی با گروه یک عناصر شیمیایی که با نام فلزات قلیایی معروف است تفاوت دارد. منظور از خاصیت قلیایی آلومینیم و روی این است که این فلزات به طور طبیعی میل به تشکیل هدروکسید هایی دارند که در سطح فلز ایجاد شده و خاصیت قلیایی از خود نشان می دهد. به عنوان مثال هیدروکسید آلومینیم که گردی سفید رنگ است و با خاصیت قلیایی خود به عنوان خنثی کننده اسید معده در ساخت شربت معده مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ آمیزی سطوح فلزاتی همچون آلومینیم و روی همواره یکی از چالش های پیش روی صنعت رنگ و پوشش بوده است. به دلیل ساختار خاص این فلزات چسبندگی رنگ به آنها به مرور زمان با افت شدیدی مواجه شده و عملا مشکلات زیادی در این مورد به وجود می آورد. برای رنگ آمیزی کاربردی آلومینیم ابتدا سطح فلز را به ضخامت تقریبی 50 میکرون آندایز کرده و با استفاده از تضرس ساختگی سطح بعد از آندایز رنگ آمیزی صورت می گیرد.

اما در مورد روی یا نوع کاربردی تر آن که فولاد گالوانیزه است ابتدا عملیات فسفاته بر روی فلز انجام شده و رنگ آمیزی بر روی بستر فسفاته شده انجام می شود. دلیل چسبندگی در این مورد وجود خلل و فرج ریز و اتصالات مکانیکی است. بدیهی است که این عملیات بر روی قطعات نصب شده امکان پذیر نبوده و برای چنین مواردی باید به دنبال راه چاره بود. در چنین مواردی از یک لایه پرایمر مخصوص با نام واش پرایمر که بخش عمده آن را اسید فسفریک و زینک فسفات تشکیل داده استفاده می شود. می توان تاثیر واش پرایمر را معادل ضعیف تر فسفاته در نظر گرفت. اسید فسفریک از جمله اسیدهای کم ضرری است که در برخی محصولات خوراکی مثل نوشابه کولا نیز استفاده می شود. اما استفاده از واش پرایمر نیز چندان کم دردسر نیست. چنانچه واش پرایمر در کنار پوشش های قلیایی مانند رنگ های پایه سیمانی ضد حریق استفاده شود باعث کاهش چسبندگی آن به سطح می شود. از طرفی هزینه اجرای واش پرایمر نیز قابل توجه است.

اما واحد تحقیق و توسعه شرکت مبتکران صنعت رنگ و رزین که رفع مشکلات صنعت رنگ کشور را رسالت خود می داند پس از سال ها تحقیق و تلاش شبانه روزی موفق به ساخت محصولی با نام  گالواکوت شده که تمامی مشکلات رنگ آمیزی فلزات ذکر شده را برطرف نموده است.

 

کاربرد رنگ Galvacoat در معماری مدرن

یکی از مهمترین موارد کاربرد Galvacoat در سقف های اکسپوز فضاهایی از قبیل شوروم ها، گالری ها، رستوران ها و کافه های مدرن می باشد.

استفاده از پوششی با خواص مکانیکی و فیزیکی مطلوب همچون چسبندگی بالا، تنوع فام، ماندگاری پایدار و سهولت اجرا با توجه به اقبال روزافزون طراحی این فضاها با سقف اکسپوز که مملو از مصالحی از جنس گالوانیزه است ضرورت دارد.

از اصلی ترین معایب و مضرات استفاده از رنگهای اپوکسی در سقف های اکسپوز عدم چسبندگی و ماندگاری مناسب این پوشش به ورق های گالوانیزه طی دوره های میان مدت است.

گرچه ظاهرا در کوتاه مدت مشکلی مشاهده نمی شود ولی به علت عدم چسبندگی مناسب با گذشت مدتی از زمان اجرا و پس از بهره برداری شاهد جدا شدن لایه ای و ریزش رنگ از سطح اجرا شده که عمدتا سقف های عرشه فولادی، کانال های جریان هوا و سینی های کابل برق که همگی از جنس گالوانیزه هستند خواهیم بود.

در فضاهایی مانند شوروم ها و گالری ها این نقیصه می تواند بسیار زیان بار باشد. بدین گونه که لایه های جدا شده پس از نشست روی سطح اجسام موجود در فضا که میتواند انواع مبلمان لوکس، کالاهای گران قیمت، فرش، تابلو و ... باشد با گذشت چند روز اصطلاحا به خورد سطوح میروند و در خلل و فرج بسیار ریز سطوح جای می گیرند و ظاهر نامناسبی را ایجاد میکنند.

توجه فرمایید که این معضل در مواردی که با جنس سطح _Finish_  چرم یا پارچه رو به رو هستیم تقریبا جبران ناپذیر و از لحاظ مالی بسیار زیان بار است.

گالواکوت با توجه به خواص و ویژگی هایی از جمله چسبندگی عالی هم بر سطوح گالوانیزه و هم بر سطوح بتن و همچنین هزینه ای به مراتب کمتر از رنگ های اپوکسی مناسبترین گزینه برای پوشش دهی فضاهای با سقف اکسپوز می باشد.

 

ویژگی های گالواکوت

1. بدون نیاز به پرایمر در یک مرحله اجرا می شود.

2. طبق آزمون کراس کات بر اساس استاندارد ASTM D3359 بالاترین حد چسبندگی به سطح را از خود نشان می دهد.

3. سختی بای H6 طبق استاندارد ASTM D3363 نشان از خواص مکانیکی فوق العاده گالواکوت دارد.

4. آب پایه، بدون حلال، دوستدار محیط زیست و بدون بو است.

5. محدودیت فام ندارد.

6. دماهای بالا را تا 80 درجه سانتی گراد در محیط سرویس دهی براحتی تحمل می کند.

7. بر خلاف بسیاری از رنگ های صنعتی مطرح، قابلیت اشتعال ندارد.

8. گالواکوت ترموپلاست بوده و در برابر شوک های حرارتی مقاوم است.

 

نظرات
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :